woensdag 12 november 2008

"Raw Food in de Winter" door Annet van Dorsser


Raw food in de winter

Wil je in ons klimaat succesvol rauw eten in de winter, dan is dit e-boek precies wat je nodig hebt.

Je leert welke voeding je het best kunt kiezen om het altijd lekker warm te hebben, ook zonder dat je hoeft te koken. De meeste mensen die rauw gaan eten hebben het de eerste winter behoorlijk koud. In dit e-boek leer je wat je kunt doen, om hier totaal geen last van te hebben.

Door: drs. Annet van Dorsser
Huizen, Nederland

Raw food in de zomer klinkt makkelijk. Er is veel verse groente en fruit beschikbaar en je eet er meestal ongemerkt een heleboel van. In de winter is het echter anders. We zijn gewend om lekker warme (maaltijd)soepen en stamppotten te eten en hebben vaak helemaal geen zin in een bak met sla. En dit is logisch, je lichaam heeft warmte nodig.

Kun je dan toch raw food eten in de winter? Wat eet je dan? Welke voeding kun je het beste eten als je lekker warm wilt blijven? Dit is een onderwerp waar je niet zoveel over hoort. Veel mensen die al lang rauw eten verhuizen naar een tropisch klimaat of brengen daar de winter door. Toch kan het ook anders. Ook in ons vaak koude, winderige en natte klimaat is het mogelijk ’s winters 100% raw food te eten, zonder onderkoeld te raken. De Chinese voedingsleer en ayurveda bieden hier uitkomst.

In de Chinese voedingsleer en ayurveda wordt er vooral energetisch naar voeding gekeken. Wat voor kwaliteiten heeft een bepaald voedingsmiddel. Eén van de aspecten waar naar wordt gekeken is of een voedingsmiddel of kruid verwarmend, neutraal of verkoelend is.

Leef je in een warm klimaat, dan heb je vooral verkoelend voedsel nodig, leeft je in een koud klimaat dan heb je meer verwarmend voedsel nodig.

Ben je één keer op de hoogte van de verwarmende en verkoelende eigenschappen van de verschillende voedingsmiddelen, dan kun je die bewust gaan toepassen. Wil je rauw eten in de winter, dan is het des te belangrijker om verwarmende voedingsmiddelen te nemen. Veel mensen hebben het in het begin koud als ze rauw gaan eten. Natuurlijk heeft dit met de aanpassing van het lichaam te maken, maar zeker ook met de voedingskeuze.

Zelf heb ik het de eerste winter behoorlijk koud gehad. Nu weet ik dat dit echt niet nodig is. Ook als je rauw eet, kun je het altijd lekker warm hebben.

Dit e-boek is speciaal geschreven om je te helpen de goeie voedingsmiddelen te leren kiezen, als je in een koud klimaat ’s winters rauw wilt eten.

Omdat je niet langer hitte toevoegt tijdens de bereiding is het belangrijk verwarmende voedingsmiddelen te kiezen als uitgangspunt.

Onderwerpen die in dit e-boek besproken worden zijn:

Verwarmende en verkoelende voeding

Inleiding
Verwarmend en verkoelend eten
Verwarmend raw food
Welk raw food kies je in de winter
Welke superfoods kies je in de winter
Je lichaam moet zich aanpassen
Voeding en de seizoenen
Warme tips en trucks als je rauw eet
Overige tips en trucks om warm te blijven

Recepten voor verwarmende

Ontbijten
Soepen
Maaltijden
Dranken
Smoothies
Sappen
Superfoods
Salades
Wilde planten

Gebruik van de dehydrator
Gekookt, gestoomd of gebakken voedsel

Tabel verkoelende, neutrale en verwarmende voeding

Granen
Bonen
Noten
Groente
Zeewier
Fruit
Superfoods
Wilde planten
Kruiden en specerijen
Dierlijk voedsel
Dranken

Het eten van raw food wordt ook in Europa steeds populairder. Uit veel wetenschappelijk onder zoek blijkt dat het een heel gezonde keuze is. Toch zegt de kreet raw food op zich heel weinig. Er zijn zoveel manieren, waarop je een raw food dieet in kunt vullen.

In mijn raw food coaching programma (www.rawfoodcoach.blogspot.com) leer ik je hoe je het raw food dieet kunt vinden dat het best bij jou past.

In dit e-boek leer ik je hoe je voeding aan kunt passen aan de seizoenen.

In de eerste plaats gaat het in dit e-boek over raw food in de winter. Het principe geldt echter voor alle seizoenen en klimaten. Je kunt met de kennis uit dit boek dan ook zeker goede keuzes maken in de lente, zomer en herfst of als je op reis gaat naar een land met een ander klimaat.

Mijn 100% onvoorwaardelijke garantie

Ik ben er 100% van overtuigd dat de informatie in dit e-boek bijzonder waardevol is. Mocht je het hier niet mee eens zijn , dan kun je me dit binnen 14 dagen laten weten. Dan stort ik je geld terug.

Universele principes

De besproken principes zijn universeel. Begrijp je ze eenmaal, dan kun je er je leven lang plezier van hebben. Zelfs als je ziek bent gelden deze principes. Sommige ziekteverschijnselen zoals koorts zijn tekenen van hitte, dan heb je verkoelend voedsel nodig. Verkoudheid daarentegen, het woord zegt het al, is een teken van koude, dan kun je beter verwarmend voedsel nemen.

Totaal nieuw kijk op voeding

Ben je na het lezen van deze informatie geïnteresseerd geraakt in deze materie, dan raad ik je zeker mijn nieuwe e-boek aan. Het geeft je waarschijnlijk een totaal nieuwe kijk op voeding, die een zeer waardevolle aanvulling op raw food of welk ander voedingssysteem dan ook kan zijn.

Bestel je e-boek vandaag voor maar € 29,95 via

http://www.rawfood.nl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=7&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=112&vmcchk=1&Itemid=112

Heel veel plezier met het e-boek!

Annet van Dorsser
info@rawfood.nl

De eerste reacties op het e-boek:

Mirella

Wat heb je een prettige manier van schrijven. Het leest makkelijk door en een super e-book om als naslagwerk te hebben.
De winterse recepten zijn inspirerend, dat heb ik ook wel nodig, omdat mijn creativiteit nog niet zo ver rijkt als het gaat om het bereiden van raw-food in de winter.

Ik ga met je advies en de info uit het e-book aan de slag.
Ik ben erg benieuwd wanneer ik merk dat klachten idd gaan verminderen.Ten eerste nu genieten van een nieuwe manier van maaltijden bereiden.

Bedankt voor het delen van je kennis en je enthousiastme.

Yvonne op www.smaak.blogo.nl

Begin dit jaar heb ik "raw food", rauwe voeding dus, ontdekt.
Na een workshop in januari waar ik enigszins kritisch naar toe ging, was ik 100% om aan het einde ervan: ik had zo heerlijk rauw gegeten en had zo'n voldaan gezond gevoel, ongekend - echt! Raw food gaat me in de lente en zomer goed af, niet dat ik 100% rauw eet, maar dat hoeft ook niet per se.

Alleen de combinatie winter & raw food daar zat ik mee in m'n maag, totdat ik deze week “Raw Food in de Winter” ontdekte, van Annet van Dorsser

Toen ik de veelbelovende inhoudsopgave las van
“Raw Food in de Winter”, werd ik heel erg nieuwsgierig naar het complete boek. Een kleine aarzeling had ik wel want ik koop veel op internet maar een e-boek, dat doe ik (nog) niet zo vaak.

De aarzeling duurde niet lang want mijn nieuwsgierigheid en interesse in gezonde voeding wonnen het.
Dus ik heb het e-boek aangeschaft voor 28.75 euro en ik ben er superblij mee. Wat een waardevolle informatie om ook in de winter raw food te eten, veel makkelijke recepten en wat een eye-opener voor mij: het is een fabeltje dat alle rauwe voeding ook koud gegeten wordt.
Dus wil je zeker in deze zoete decembermaand echt iets goeds doen voor jezelf en voor je gezondheid: koop net als ik het boek “Raw Food in de Winter”. Geloof me dat is echt een verademing na al die pepernoten, kruidnoten, banketstaven etc ....